blogok

bAndie91 képe

Újra bash - Szines fájlnévkiegészítés!

Az alábbi szkript egy függvényt tartalmaz, amivel lehetőségünk van bash alatt a zshtól olyannyira irigyelt színes tab completion-t szimulálni. Telepítése két lépésből áll:

Ubuntu 14.04

Fényerőszabályozás beállítása hp pavilion dv6 notebook-on

upgrade probléma

Volt egy kis upgrade probléma és emmiatt nem ment az oldal 1-2 hetet. Bocsánat a lassúságom miatt...

bAndie91 képe

Kalandjaim LD_PRELOAD-dal

Ebben a bejegyzésemben egy apró de annál hasznosabb hack-et mutatok be.

bAndie91 képe

vizualizáció II.

Újabb rendszeradminisztrálást segítõ webes alkalmazát szeretnék bemutatni.
[http://linuxbox.hu/node/712 Elõzõ bejegyzésemben] a dpkg alapú csomagrendszer böngészésére alkalmas oldalt mutattam be.

Most a ''Hálózat'' vizeire eveztem és a '''Tũzfal'''at képszerũen, a tũzfalszabályokat szimbólikusan ábrázoló [http://tuxy.dyndns.biz/cgi-bin/iptables/iptables.pl weblapot] készítettem.

bAndie91 képe

debtree

De régen blogoltam már! A parancssoros taskbar óta már csináltam egy-két ügyetlenséget, dehát plublikálni nem szeret úgy az ember, ha még nem érzi készen a projektjét.

Nem így esett a mai hirtelen felindulásból megírt Online Debtree Browserrel.

bAndie91 képe

Jobb taszkkezelõ

Hadd kedveskedjek a Linuxbox olvasóinak egy kis konzolos segédprogrammal!

Gentoo telepítése röviden

Ritkán de szükségem van egy friss gentoo linux telepítésre. Ilyenkor mindig elő kell vennem a gentoo.org oldalon található alapos, részletes dokumentációt és hosszasan kell olvasgatni a teendőket. Mivel gyorsan szeretek előre haladni készítettem egy rövid parancslistát mi a teendő.

Dia bővítmény elkészítése

A napokban úgy adódott, hogy hálózati ábrát kellett készítenem. A dia nevű programot szerettem volna használni, mivel alapjában véve nem dolgozom windowson. Azonban a programhoz nem voltak megfelelő ábrák. Nem maga a kép hiányzott, hanem vele együtt a csatlakozási pontok is. Utána jártam miként lehet a célnak megfelelő alakokat készíteni megfelelő számú csomóponttal.

User agent sztringek

A curl és a wget grabber programok. Megadható, hogy mely böngészőnek adják ki magukat letöltés közben. Egyrész nem szép dolog megváltoztatni a beépített user agent sztringet, másrészt az élet kényszerít rá. Gondoljunk csak az Opera böngésző régebbi változataira, amelyekben meg lehetett adni, hogy Internet explorernek álcázza magát. Miért?

curl használata

Ha készült wget leírás, nem hagyhatom ki a másik jó kis grabbert: a curl-t.

wget használata

Néha jó lenne egy weboldal tartalmát figyelni és a változásokról értesülni. Azonban az önaláírt ssl tanúsítvány, a http authentikáció, vagy épp az alkalmazásban megírt authentikációs form akadályozza ezt.

bAndie91 képe

commandline-fu

Ez lesz itten az én commandline-fu rovatom.
...vagy ez:
http://www.commandlinefu.com/commands/by/bandie91

bAndie91 képe

Ez PhpMyAdmin? Nem! PhpMySqlAdmin.

A phpmysqladmin segítségével mysql-konzol szerũen adminisztrálhatunk olyan mysql szervereket, melyeket távolról nem tudunk elérni (általában csak localhoston hallgatnak) de egy webszerverrõl igen!

bAndie91 képe

Egy kis hardveres poszt: Rollover-568AB Adapter

Talán újszerũ, soha nem gyártott átalakítót sikerült kitalálnom.
Részletek itt: [http://bandie91.freeweb.hu/CV/rollover/]

program

sziasztok!

segitséget szeretnék kérni. Olyan letöltő pr. keresek, mely a tv-k videotárából enged letölteni a gépre, amelyet később innen le lehet játszani.

Köszi a segitséget előre is.

Linux filesystem segitség!!!

Valaki elmagyarázhatná nekem a windows és linux filesystem közötti különbségeket a linux filesystem mappa szerkezetét és hogy mi is valójában a midnight commander...nagyon fontos lenne pótvizsgára kellene az info!!előre is köszi e-mail:marcel14@citromail.hu

bAndie91 képe

tp-link configoló

Mivel lecseréltem a SOHO routeremet, http://linuxbox.hu/node/664 testvéreként írtam TP-LINK konfigoló szkriptet. Ezt tudja, igyekszem bõvíteni:

szimszon képe

TrekBuddy - Magyar túristatérkép Androidra

Ha valakinek van egy Andoridos telefonja és szeret túrázni akkor jöhet jól a Trekbuddy program. Market-ből letölthető és java-s eszközzel lehet térképet faragni hozzá, akár Magyar túristatérképet is...

Program amivel térképet lehet készíteni hozzá: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3755 (Ha már elavult lenne, akkor a fórumban lépjünk egyet fel)

szimszon képe

DKR - nagyon kicsi web alapú dokumentum kezelő rendszer síkágyas lapolvasó támogatással

Annak idején írtam az [http://linuxbox.hu/node/645 OWL] dokumentumkezelő rendszerről. A használata során sok kényelmetlenség tárult fel. Leginkább az, hogy a dokumentumokat külön be kellett scannelni, majd egy weboldalon feltölteni. A készített bash segéd script sem bizonyult tuti ötletnek.

Tartalom átvétel