ZoneMinder fordítás

szimszon küldte be h, 2006-11-27 17:15 időpontban

Tegnap elkezdtem fordítani a ZoneMinder felületét, még kezdetleges állapotban van, de talán valamennyire használható. Az állomány megtalálható itt, mindenkit kérek, akit érdekel, hogy nézze át, javítsa ki és a változásokat küldje vissza nekem, hogy ha megvan elküldöm a program készítőjének a fordítást.

Köszönöm!

Török Gábor

k, 2006-11-28 18:00

Affelől szeretnék érdeklődni, hogy van-e gyakorlati tapasztalatod PTZ kamerákkal vagy csak a ZoneMinder lokalizálását csinálod? (:

Szia!

Sajnos nincs lehetosegem kiprobalni jelenleg PTZ kamerakat :( azt hiszem ez latszik a forditasban is.

Jelenleg analog kamerakkal hasznalom a rendszert, amiben az interlace problema tunik kemeny dionak.

gyrgyvrs (nem ellenőrzött)

szo, 2007-01-13 10:32

Szia!
Haverommal szeretnénk kiépíteni ennek segítségével egy videomegfigyelő rendszert. Szerinted mennyire használható program? Illetve te milyen célra használod?

Szia!

Igazabol vegyes elmenyeim vannak a programmal kapcsolatban. Igazabol az egyik ?hianyossaga? , hogy mindent onallo kepekkent kezel, igy igazabol a program jpeg-eket kezel, amik tobb helyet foglalnak mint ha mpeg lenne...

Igazabol lehet trukkozni, hogy masodpercenkent csak kevesebb kepkockat rogzit a rendszer, es nem nyom 20-25 fps-t...

Mind a riasztason kivuli fps mind a riasztas alatti fps szabadon konfigolhato...

Amire hasznalom, az egyik helyen egy telephely megfigyelese jelenleg 4 kameraval.
Mindez weben keresztul (512/96? adsl-en) kis szaggatassal mukodik is - persze ez csak a tavfelugyelet.

Gep:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
1GB Ram
135G diszk a kepeknek
~3 napra eleg, de a zoneminder.com-on azt hiszem van egy tarhely kalkulator
~1 es LOAD ertekkel megy a gep...
analog kamerakkal egy IVC-200-as PCI grabber kartyaval (4 port 4 chip)

Sajnos egy bizonyos felbontas utan, azt hiszem ~320 x 2yy folott menthetetlenul interlaced lesz a kep, amit a bttv driverrel nem lehet kompenzalni, es a jelenlegi ismereteim szerint valos idoben ez nem is megoldhato.
Amit a valtott sorok ellen talaltam, az a Gimp, nagyon szepen eltunteti a sorokat.

Ez a jelenseg csak analog kamerakkal jelentkezik, mivel a jeltovabbitas is az analog technikanak megfeleloen valtott soronkent tortenik. :(

Úgy tud ffmpeg-gel mpg-et kódolni, ha beállítunk hozzá egy filtert, vagy manuálisan az esemény megtekintésekor egy nenüből generáltatunk videot. De ez nem képes kiváltani az esemény jpeg képeit, mivel az esemény lejátszása jpeg képekkel történik, illetve a "timeline" is azokat használja... Áthidaló megoldásnak megoldható, hogy a több napos eseményekből, amire már nem akarunk timeline-t használni készíttetünk videot, és töröltetjük a képeket. Az egésznek az az oka, hogy a képfeldolgozás ténylegesen képekből történik, képanalízissel, és a számolt értéket az adatbázisba képekhez tárolódik. Mpeg folyamot nem tud kezelni a program. A beállításoknál úgy néztem, hogy az alábbi beállításokkal lehet élvezhető videot generáltatni:

ZM_FFMPEG_OUTPUT_OPTIONS Additional output options to ffmpeg (?) "-deinterlace -sameq -r 25"

Bár úgy vettem észre, hogy a -deinterlace opciónak semmi hatása. 

Van egy rtsp-t tudó kamera. Mplayer szépen le is játsza, mencoder szépen fel is veszi a képet. Kérdés, hogy a zoneminder szerinted alkalmas-e arra a feladatra amit terveznek vele: rögzítjük a kamera képét, avi vagy mpeg formátumban. Azokat a részeket amikor nincs mozgás kivágjuk, lehetőleg automatikusan és csak az így megnyírbált filmet küldi fel a rögzítő gép a szervernek ahol az további feldolgozásra kerül.
covek@covek.hu