ZoneMinder fordítás

szimszon képe

Tegnap elkezdtem fordítani a ZoneMinder felületét, még kezdetleges állapotban van, de talán valamennyire használható. Az állomány megtalálható itt, mindenkit kérek, akit érdekel, hogy nézze át, javítsa ki és a változásokat küldje vissza nekem, hogy ha megvan elküldöm a program készítőjének a fordítást.

Köszönöm!

Hozzászólások

Van egy rtsp-t tudó kamera.

Van egy rtsp-t tudó kamera. Mplayer szépen le is játsza, mencoder szépen fel is veszi a képet. Kérdés, hogy a zoneminder szerinted alkalmas-e arra a feladatra amit terveznek vele: rögzítjük a kamera képét, avi vagy mpeg formátumban. Azokat a részeket amikor nincs mozgás kivágjuk, lehetőleg automatikusan és csak az így megnyírbált filmet küldi fel a rögzítő gép a szervernek ahol az további feldolgozásra kerül.
covek@covek.hu

ZoneMinder vélemény

Szia!
Haverommal szeretnénk kiépíteni ennek segítségével egy videomegfigyelő rendszert. Szerinted mennyire használható program? Illetve te milyen célra használod?

szimszon képe

Szia! Igazabol vegyes

Szia!

Igazabol vegyes elmenyeim vannak a programmal kapcsolatban. Igazabol az egyik ?hianyossaga? , hogy mindent onallo kepekkent kezel, igy igazabol a program jpeg-eket kezel, amik tobb helyet foglalnak mint ha mpeg lenne...

Igazabol lehet trukkozni, hogy masodpercenkent csak kevesebb kepkockat rogzit a rendszer, es nem nyom 20-25 fps-t...

Mind a riasztason kivuli fps mind a riasztas alatti fps szabadon konfigolhato...

Amire hasznalom, az egyik helyen egy telephely megfigyelese jelenleg 4 kameraval.
Mindez weben keresztul (512/96? adsl-en) kis szaggatassal mukodik is - persze ez csak a tavfelugyelet.

Gep:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
1GB Ram
135G diszk a kepeknek
~3 napra eleg, de a zoneminder.com-on azt hiszem van egy tarhely kalkulator
~1 es LOAD ertekkel megy a gep...
analog kamerakkal egy IVC-200-as PCI grabber kartyaval (4 port 4 chip)

Sajnos egy bizonyos felbontas utan, azt hiszem ~320 x 2yy folott menthetetlenul interlaced lesz a kep, amit a bttv driverrel nem lehet kompenzalni, es a jelenlegi ismereteim szerint valos idoben ez nem is megoldhato.
Amit a valtott sorok ellen talaltam, az a Gimp, nagyon szepen eltunteti a sorokat.

Ez a jelenseg csak analog kamerakkal jelentkezik, mivel a jeltovabbitas is az analog technikanak megfeleloen valtott soronkent tortenik. Szomorú

És az ffmpeg

A honlap szerint képes mpeg kódolásra ffmpeg telepítésével, ezt nem próbáltad, vagy ekkor is így működik?

szimszon képe

Úgy tud ffmpeg-gel mpg-et

Úgy tud ffmpeg-gel mpg-et kódolni, ha beállítunk hozzá egy filtert, vagy manuálisan az esemény megtekintésekor egy nenüből generáltatunk videot. De ez nem képes kiváltani az esemény jpeg képeit, mivel az esemény lejátszása jpeg képekkel történik, illetve a "timeline" is azokat használja... Áthidaló megoldásnak megoldható, hogy a több napos eseményekből, amire már nem akarunk timeline-t használni készíttetünk videot, és töröltetjük a képeket. Az egésznek az az oka, hogy a képfeldolgozás ténylegesen képekből történik, képanalízissel, és a számolt értéket az adatbázisba képekhez tárolódik. Mpeg folyamot nem tud kezelni a program. A beállításoknál úgy néztem, hogy az alábbi beállításokkal lehet élvezhető videot generáltatni:

ZM_FFMPEG_OUTPUT_OPTIONS Additional output options to ffmpeg (?) "-deinterlace -sameq -r 25"

Bár úgy vettem észre, hogy a -deinterlace opciónak semmi hatása. 

Szia! Tudnal nekem segiteni

Szia!

Tudnal nekem segiteni annak a filternek az elkesziteseben?

szimszon képe

Én magam nem készítettem

Én magam nem készítettem ilyen szűrőt, nem volt rá szükségem, ha lesz egy kis időm ezzel foglalkozni, és megcsinálom, akkor megirom ide... de semmit nem tudok ígérni...

PTZ kamera

Affelől szeretnék érdeklődni, hogy van-e gyakorlati tapasztalatod PTZ kamerákkal vagy csak a ZoneMinder lokalizálását csinálod? (:

szimszon képe

Szia! Sajnos nincs

Szia!

Sajnos nincs lehetosegem kiprobalni jelenleg PTZ kamerakat Szomorú azt hiszem ez latszik a forditasban is.

Jelenleg analog kamerakkal hasznalom a rendszert, amiben az interlace problema tunik kemeny dionak.