Gnome Do - Ha nem találsz valamit

leslie küldte be k, 2008-06-17 02:53 időpontban

Dicsérni fogom, pedig csak pár órája futottam véletlen bele a Gnome-do nevü programba. így még előjöhetnek komoly hiányosságok, de amit eddig láttam belőle...

Alapvetően egy local keresőprogramról van szó. A program a háttérben fut, de gyorsbillentyűhöz rendelve (default beállítás: Super+Space) bármikor a monitorunk közepére varázsolhatjuk. Ha elkezdünk valamit begépelni, akkor azonnal megjeleníti a keresési találatokat. Hogy milyen találatokat? Plug-in kérdése: fájlok, mappák, evolution levelek, thunderbird contactok, pidgin, skype, firefox könyvjelzők, zenelejátszó, gcalendar, gcontact, system műveletek, stb...

Példának néhány érdekesség:
Skype plugin bekapcsolás után begépeltem, hogy "online": találatként kihozta, hogy átváltoztatja Online-ra a skypeon az állapotom. (Persze amikor bekapcsoltam a plugint a skype kiírt egy üzenetet, hogy más program szeretne hozzáférni a skype irányitásához, engedélyezem-e?)

Pidgin plugin bekapcsolása után begépeltem az egyik msn ismerősöm nevét: lehetőségként felkinálta, hogy cseteljek vele. Nem indítottam még el a pidgint. Kiváncsi voltam mi lesz ha így rámegyek hogy open Chat. Arra számítottam, hogy figyelmeztető ablakban felszólít majd, hogy kapcsoljam be a programot. De nem. Megnyitotta, bejelentkezett és előhívott egy chat ablakot az ismerőssel.

Egyedül az zavar, hogy nem tudom, hol lehet beállítani, hogy egyszerre kettőnél több találatot mutasson. Az alapból meg nem jelenített találatokat egyelőre csak a "lefele nyíl" billentyű megnyomásával tudom elővarázsolni.

Szép a design is, de ha valaki használ compizt akkor a kereső megjelenését és elüntetését tudja feldobni az alábbi egyszerű módszerrel:
(Ez a módosítás hasonló hatással lesz a legtöbb olyan ablak megjelenésére és eltünésére, ami akkor szokott megjelenni, amikor a programok elindítása még folyamat alatt van. Más néven a splash screenekre).

Nyissuk meg az alábbi programot: