Reklámok és egyéb nemkívánatos weboldalak blokkolása /etc/hosts állománnyal

Ezt a technikát még nem ismertem, pedig pofon egyszerű.
Ugye az interneten használt nevek feloldásakor az operációs rendszerek így a linux is használnak egy statikus hosts állományt(/etc/hosts) is. Ha mi egy nem kívánt weboldal nevét a localhost IPjével(127.0.0.1) betesszük ebbe az állományba akkor arra az oldalra a böngészőnkből többé még véletlen se tévedünk. Vigyor

Vannak akik odáig elmennek, hogy az internetre csatlakozó routerükre telepítenek apró szkripteket amik megadott indőközönként letöltenek és frissítenek nem kívánatos címek listáját több gyűjteményből. Íme a linksysinfo.org-on egy kis segédlet, szkript az előbb emlegetett megoldáshoz(Angolul).

Persze mindezt mi magunk linuxon asztali gépünkön is megtehetjük így érdemesnek látom a hosts állományok hozzáférését átmásolni/lefordítani az előző oldalról:

Hozzászólások

Ez a hosts állományos

Ez a hosts állományos "varázslat" MS oprendszerek alatt is működik, bár ott akármilyen címet nem "eszik meg" (pl mcitp test papers domain hatástalan)

Egy ma$ik rendszeres pelda

Üdv!

Én biz' a spybot -ot szeretem ezért. Igaz, sok mást is csinál rendesen. Mindenesetre a hosts file bővítgetése idővel biztos kihatással lesz a helyi gépre. Mondjuk teljesítménynövekedés formájában.

A pofonegyszerű ötlet, nekem pont a kiszolgáló oldalon nem jutott az eszembe.

Esetleg érdekes lehet még beszerezni a spybotSD hosts kizárási listáját is és vegyíteni a többivel!

Köszönöm - Ez egy jó post. Remélem nem feledkezem meg róla, meg hogy itt találtam rá.

Ez a hosts állományos

Ez a hosts állományos "varázslat" MS oprendszerek alatt is működik, bár ott akármilyen címet nem "eszik meg" (pl microsoft.com domain hatástalan)

azért ne lepődjünk meg, ha

azért ne lepődjünk meg, ha bejön valami a böngészőbe, ha a gépünkön fut webszerver a 80-as porton...