Reklámok és egyéb nemkívánatos weboldalak blokkolása /etc/hosts állománnyal

kecsi küldte be p, 2009-09-18 11:46 időpontban

Ezt a technikát még nem ismertem, pedig pofon egyszerű.
Ugye az interneten használt nevek feloldásakor az operációs rendszerek így a linux is használnak egy statikus hosts állományt(/etc/hosts) is. Ha mi egy nem kívánt weboldal nevét a localhost IPjével(127.0.0.1) betesszük ebbe az állományba akkor arra az oldalra a böngészőnkből többé még véletlen se tévedünk. :)

Vannak akik odáig elmennek, hogy az internetre csatlakozó routerükre telepítenek apró szkripteket amik megadott indőközönként letöltenek és frissítenek nem kívánatos címek listáját több gyűjteményből. Íme a linksysinfo.org-on egy kis segédlet, szkript az előbb emlegetett megoldáshoz(Angolul).

Persze mindezt mi magunk linuxon asztali gépünkön is megtehetjük így érdemesnek látom a hosts állományok hozzáférését átmásolni/lefordítani az előző oldalról:

Goosfrabaa küldte be szo, 2009-09-19 00:09 időpontban

Permalink

Ez a hosts állományos "varázslat" MS oprendszerek alatt is működik, bár ott akármilyen címet nem "eszik meg" (pl microsoft.com domain hatástalan)

RudyD küldte be sze, 2009-12-02 13:40 időpontban

Permalink

Üdv!

Én biz' a spybot -ot szeretem ezért. Igaz, sok mást is csinál rendesen. Mindenesetre a hosts file bővítgetése idővel biztos kihatással lesz a helyi gépre. Mondjuk teljesítménynövekedés formájában.

A pofonegyszerű ötlet, nekem pont a kiszolgáló oldalon nem jutott az eszembe.

Esetleg érdekes lehet még beszerezni a spybotSD hosts kizárási listáját is és vegyíteni a többivel!

Köszönöm - Ez egy jó post. Remélem nem feledkezem meg róla, meg hogy itt találtam rá.