Borversenyes weblap

Bár nem ez a legmegfelelőbb fórum egy ilyen alkalmazás bemutatására, azért gondolom vagyunk egy páran akik szeretik a jó bort és talán egy-egy szerencsésebb közülünk kisebb borversenyt is meglátogatott már.

Egy ideje odahaza egy sebtében összedobott bash script - dialog-gal megtámogatva - :jawdrop: szolgáltatta a programot ahhoz, hogy gyorsan tudjunk okleveleket nyomtatni a bírálat lezajlása után. Ez a módszer hosszú ideje több sebből vérzett, csak eddig igazából nem találtam olyan platformot amin viszonylag gyorsan tudtam volna egy többé kevésbé felhasználóbarát programot írni, ami a kezem alá képes dolgozni. Ez egészen addig tartott amíg meg nem ismerkedtem a [http://linuxbox.hu/node/629 web2py] webes keretrendszerrel. Régóta kacérkodtam már azzal, hogy esetleg webre is lehetne fejleszteni egy ilyen programot, és bár meglehetősen specifikus és a hőgyészi borversenyek rendjéhez igazított, hátha más is használni tudja - valamire :)

Így aztán nekiálltam bütykölni. Bütykölni, mert a python-on kívül amit ez a keretrendszer használ se a css-hez se a html-hez és egyébként a html-es technikákhoz nem értek... Jelenleg a fejlesztés abban a stádiumban van, hogy reményeim szerint nagy hibák, hiányosságok a funkcionalitást tekintve nincsenek. Kisebb csiszolgatások várhatók, de valószínűleg koncepcionális beavatkozást nem teszek már.

Az alkalmazásban alapszintű felhasználókezelés van, ami leginkább a különböző csoportok által kezelt borversenyek adatainak a keveredését gátolja meg. A borversenyekhez csoportot lehet rendelni, és a felhasználók csoportba lehet rakni.
[http://linuxbox.hu/sites/default/files/admin.png]
Ami közös azok a bor fajták.

Minden borversenyhez fel lehet venni borbírókat, akik pontoznak. És különböző bor csoportokat/típusokat mint vörös, rose, fehér stb... amilyen kategóriákban a bírálat zajlik. Minden kategóriához ki kell választani egy ''Oklevél sablont''. [http://linuxbox.hu/sites/default/files/oklevel_sablon.png] Az oklevél sablonban meg lehet adni, hogy egy oklevél kitöltendő részei hol vannak, mit és hogyan kell beleírni. Ha ezzel megvagyunk, akkor minden típushoz beállíthatjuk a ponthatárokat. Majd következhet a ''Nevezések'' felvétele, ahol megadható, de nem kötelező a nevező neve, a bor fajtája, évjárata, és a jelige kötelező. Jeligéből egy típuson belül nem lehet két ugyanolyan.

Következhet a bírálat, [http://linuxbox.hu/sites/default/files/biralatok.png] a felvett bírók közül válogathatunk, megadva, hogy kik bírálták az adott bort. Felvehető a pontszám és megjegyzés is.

Amennyiben jeligés rendszerünk van és nem adtuk meg a nevező személyét, akkor a ''Jeligéhez személy'' menüpontban egyszerűen megtehetjük, miután a protokoll ezt engedi.

Az ''Eredmények'' menüpont alatt megkapjuk az eredmény összesítő listát, amit megtekinthetünk és nyomtathatunk (pdf) [http://linuxbox.hu/sites/default/files/eredmenylap.png] mind jeligével, mind személynévvel.

Az ''Oklevelek'' menüponttal megkapjuk az összes oklevelet pdf-be mentve. [http://linuxbox.hu/sites/default/files/oklevel.png]

Ha bárkinek felkeltette a fantáziáját a leírás, a ''„szimszon -a- oregpreshaz.eu”'' címen szívesen válaszolok ezzel kapcsolatban, és adok teszt felhasználót hozzá.

oklevel.png14.01 KB
admin.png15.24 KB