A legnépszerűbb audió és videó alkalmazások egy live DVD-n

Az AV Linux 3.0 LiveDVD egy olyan live (azaz telepítést nem igénylő) DVD, mely elsősorban multimédiás alkalmazások készítéséhez szükséges programokat tartalmaz.

Segítségével audió- és video fájlokat játszhatunk le, vághatunk, mixelhetünk, konvertálhatunk, készíthetünk DVD-t (menüvel), képeket szerkeszthetünk, sőt iPodos alkalmazásokat is használhatunk.
Ezeken kívül merevlemez diagnosztikai és mentő programok, webböngésző, azonnali üzenetküldő, hálózat konfiguráló program, de még a Virtualbox és a Wine is helyet kaptak a korongon.

A 32 bites Debian alapú rendszer kernelét hozzáigazították a multimédiás alkalmazásokhoz, de akinek ez sem elég használhat realtime (rt) kernelt is az alacsony audió lappangás (latency) érdekében.

Az LXDE grafikus környezetű operációs rendszer akár merevlemezre is telepíthető: ez esetben 15GB (/) + 1GB (swap) partíciót igényel.

Külön érdekessége, hogy tartalmazza az OpenShot Video Editort (igaz csak a 0.9.54-es verziót, de az 1.0 csak most jött ki), ami egy nagyreményű, egyszerűen használható nem-lineáris video szerkesztő program.