Puppy Linux

szimszon küldte be p, 2010-01-15 21:07 időpontban

http://puppylinux.org/main/logo.png [http://puppylinux.org/ Puppy Linux]

A minap futottam bele, egy ismerősöm hívta rá fel a figyelmemet. Igazából elégge lemaradtam az utóbbi időben a live cd-kel. Annak idején [http://www.knoppix.org/ Knoppix], http://www.devil-linux.org/images/devil-linux.gif [http://www.devil-linux.org/home/index.php DevilLinux], http://www.damnsmalllinux.org/damnsmall.jpg [http://www.damnsmalllinux.org/ DSL] amibe belefutottam illetve az elmaradhatatlan [http://www.sysresccd.org/Main_Page SysrescueCD].

Amiért most megemlítem a [http://puppylinux.org/ Puppy]-t, nagyon sok médiára telepíthető, képes lementeni a személyes fájlokat, akárhol változtat az ember a fájlrendszeren, saját csomagkezelője van, képes újragyártani bootolható CD képet az átvariált éppen futó rendszerből, és mindezt mindenféle trükk nélkül menüből kattingatva. A felugró ablakok üzeneteit érdemes végigolvasni :) Lehet a többi Live rendszer is tud már ilyeneket, most nem néztem őket.

Elvileg a 4.3.1-es verzió (is) tud „losetup -e aes” -sel titkosítottan elmenteni a változott fájlokat (a munkamenetet), az egészet pendrive-ra telepítve nekem eddig nem jött össze... :(

Érdemes adni neki egy esélyt :)