fixubuntu.com - ha valaki nem akarja, hogy a Canonical figyelje minden billentyűzet leütésedet

szimszon küldte be p, 2013-11-08 21:40 időpontban

Miután elolvastam az Ars Technica cikkét arról, hogy akarja a Canonical elhallgattatni a kritizáló oldalt, csak megnéztem miről is szól a fixubuntu.com. Ezt találtam:

[geshifilter-code]gsettings set com.canonical.Unity.Lenses remote-content-search none; if [ "`/usr/bin/lsb_release -rs`" \< '13.10' ]; then sudo apt-get remove -y unity-lens-shopping; else gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-ubuntushop.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope']"; fi; echo | sudo tee -a /etc/hosts; echo 127.0.0.1 productsearch.ubuntu.com | sudo tee -a /etc/hosts;[/geshifilter-code]

Javaslom mindenkinek, hogy először egy szövegszerkesztőbe (vim, gedit stb...) másolja a fenti szöveget, sose lehet tudni... :)

Egyébként a fenti kód részlet tényleg nem csinál semmi különöset, csak kikapcsolja a Dash lencséit, amik az interneten keresnének a beírt kifejezésre. Bővebben itt.