Sk1 - vektorgrafikus rajzprogram

A méltán népszerű Inkscape mellett érdemes kipróbálni az sK1-et is, annál is inkább mert kevesebb a függősége! Természetesen multiplatformos alkalmazásról van szó, amely akár a CorelDraw fájlok megnyitására is képes.
Érdekes módon csak a wikipedia oldalon találtam meg a támogatott fájlformátumok listáját.

batyu küldte be szo, 2010-06-19 12:32 időpontban

Permalink

Ígéretes program, rendszeresen próbálgatom svn-ből, most épp ott tart, hogy volt amikor már jobban működött :-). Ami zseniális, és az inkscape is használja, ha telepítve van, az az uniconvertor - segítségével corel cdr, stb fájlokat is meg lehet nyitni, ha nem is 100%-os biztonsággal, illetve elég sok vektoros formátumból/ba tud konvertálni. Az sK1 project honlapjáról szintén elérhető.
Más: Már miért lenne az inkscape-nek gnome függősége? Vagy ubuntu-n van, mert gnome-print támogatással lett pl fordítva? Simán le lehet fordítani gnome nélkül, nálam sincs gnome - igaz ubuntu se :-).

Nem értem: határozottan emlékszem, hogy mikor megpróbáltam telepíteni az Inkscape-t (nem Ubuntut használok) szörnyű sok gnome-os függőséget láttam.. most újra megnézve meg nyoma sincs.. Ki is javítom a cikkben.. köszi.

A jelenlegi sK1 az egyik gépemen azt okozza, hogy a kör eszközre kattintva egyből bezárja az X-et.