Debian

Debian GNU Linux témakör

watch mysql

1soproni küldte be h, 2009-08-17 15:38 időpontban

ha valaki sql-ben tárolja a logjait, a hasonló módon helyettesítheti a megszokott tail -f paracsot:

watch -n 0,1 'mysql -u user -ppassword table -B -e "select from_unixtime(timestamp),username,cache_status,req_uri from (select * from access_log order by timestamp desc limit 0, 40) as s2 order by timestamp asc"'

ctrl+s pillanatnyi állapot megállítása

Postfix levél küldés megadott IPn, postifx második példány konfigurálása

kecsi küldte be h, 2009-06-22 15:04 időpontban

Azzal a problámával találkoztam amikor egy megadott IP címen kellett volna kiküldeni megadott domain alól küldött leveleket. Egészen pontosan volt egy levelező szerverem bekonfigurálva de egy altartományt (pl levelező listák lists.pelda.hu) leveleit külön IP címen kellene kiküldeni. Azért merült fel erre az igény mert egyes szolgáltatók pl hotmail, yahoo ideiglenesen letiltanak SPAM védelmi okokból amikor nagy mennyiségű levelt küld ki a szerver. Szóval a megoldás kézenfekvő mozgassuk külön IPre a levlistákat így azok forgalma miatti problémák esetén csak a lista IPt tiltánák le az említett szolgáltatók a további levelezést ez nem zavarná.

DKIM és Postfix

kecsi küldte be h, 2009-06-22 13:39 időpontban

Domain Key Identified Mail (DKIM) szolgáltatás hozzáad a kimenő levelek fejlécéhez egy aláírást amivel azonosítja azokat, hogy valóban a mi domainünk levelező remdszere küldte a levelet. Miután a publikus kulcsot hozzáadtuk a DNS szerverünkbe mint TXT rekordot bárki tudja ellenőrizni, hogy a mi tartományunkból küldött levél valóban a mi szerverünkről érkezett-e vagy sem.

A rendszer konfigurálását szeretném leírni a továbbiakban.

Lightbird

kecsi küldte be k, 2007-02-20 11:44 időpontban

Lightbird egy kísérlet arra, hogy egy igazán egyszerű IM alkalmazást készítsen egy belső hálózat számára. Monot használ és teoretikusan bármilyen platformon fut (Gnu,Macosx and Windows). Kliens és szerver csomagok is elérhetőek Debianra, Ubuntura.

gmail tárhely felcsatolása; gmailfs

kecsi küldte be k, 2005-08-02 22:47 időpontban

Hm, az imént két perc alatt alatt sikerült hozzáférnem 2,4 G backup tárhelyhez ingyen!
Íme a parancsok, amiket használtam a rendszeremen.

[18.][kecsi@linuxbox]:~> mkdir google
[19.][kecsi@linuxbox]:~> sudo apt-get install gmailfs
[20.][kecsi@linuxbox]:~> sudo module-assistant auto-install fuse-source
[21.][kecsi@linuxbox]:~> sudo mount -t gmailfs none /home/kecsi/google/ -o username=a_te_hozzaferesed@gmail.com,password=a_te_jelszavad,fsname=a_te_kulcsod