multimédia scriptek V.

batyu küldte be szo, 2010-01-16 17:35 időpontban

RGBimg2CMYKtiff: Nos, sokadik próbálgatásra sikerült egy működő változatot eszkábálni, csatolt file-ban megtalálható. Bár egyelőre csak monitorokon tudtam ellenőrizni, de gyakorlatilag ugyanazt az eredményt adja, mint a krita - csak pár 10 másodperc alatt, guira várakozás nélkül. Ja, és ugyanaz mogrify-ra, több fájl egyszerre feldolgozására.
- egy csekély probléma, ami megoldásra vár: alfa csatornát tartalmazó képekből (pl png) megtartja az alfa csatornát a tiff-ben is -> emiatt nem pakolható a kapott tiff a tiff2pdf-el közvetlen pdf-be. Scribus dev viszont kezeli, X-1a-ra és ps-re se dob hibát a preflight, ám a kapott pdf nem teljesen az, amit várnánk, az átlátszóság a háttér előtt eltűnik, teliszínes objektumokon megmarad.

log69 küldte be h, 2010-01-18 12:59 időpontban

Permalink

Szia,

Én így konvertálok RGB képet CMYK-ra imagemagick-kel:

convert -profile sRGB.icm -profile Fogra27L.icm -quality 100 input.png output.jpg

Bemeneti fájl bármilyen formátum lehet, a kimeneti viszont csak jpg. A 2 db .icm profil fájlra szükség van, letölthetőek.
Nyomdai környezetben használom, és tökéletesen működik :)

Ez jó, elvben a jpeg szabvány nem is támogatná a CMYK színteret, csak egy nemhivatalos adobe kiterjesztés teszi lehetővé. Mondjuk ettől még nekem megfelelne. Megnézem, bár szkeptikus vagyok :-) miért tenné jól ezt a dolgot jpeg-be, tiff-be pedig nem?