Inkscape

Inkscape egy nyílt forráskódú vektor grafikus szerkesztő hasonló az Adobe Illustrator, Corel Draw, Freehand vagy Xara X-hez. Ami megkülönbözteti ezektől az a "Scalable Vector Graphics (SVG)", nyílt XML-alapú formátum használata W3C szabványnak megfelelően. Tegnap jelent meg a 0.44.1 verzió. Azt gondolom ideje lesz megtanulni ennek a szoftvernek a nevét. Jelenleg a debian unstable csomagokat találtam csak. Ubuntut tud valaki?!

No, lusta voltam a leírás szerint csinálni, úgyhogy egyszerűen kicsomagoltam, és kiadtam a forráskönyvtárban a [geshifilter-code]fakeroot debian/rules binary[/geshifilter-code] parancsot, most fordul, eddig nem problémázott esetleges függőségproblémák miatt.

Hát feltöltés modul van drupalban, de a bongésző szekcióba ahova én szántam a csomagot nem lehet direktbe feltölteni. (elküldöd levélben nekem.)
AVagy írsz egy blog bejegyzést vagy cikket(írás) és ott csatolhatod az állományt.

OK, a kész inkscape csomag majd' 10 mega, mehet mailban ekkora? Nézegettem közben mi minden van a böngészőben, nem kéne erre egy repo-t csinálni?

Elkészült a csomag, lefordult simán a dapper-es libgc-vel is, közben volt egy kis időm, úgyhogy fordítottam frisebb libgc-t is, lefordítom mégegyszer, sőt, lehet hogy teszek egy próbát svn snapshottal is, a gép ráér :-). Hogyan tehetném ki a csomagokat?