Digitális video szerkesztő; kino

Kino egy nem-lineáris DV szerkesztő. IEEE-1394 támogatás digitalizáláshoz. Video felvétel merevlemezre Raw DV és AVI formátumban, akár type-1 DV vagy type-2 DV (különböző audioval is).

Több video klipp vágása egyszerű módon, szerkesztési lista mentés (SMIL XML formátumban). Szerkesztési paranacsok a vi editorhoz hasonló gyorsítókkal bírnak. Exportálása következő formátumokból: DV over IEEE 1394, Raw DV, DV AVI, álló kép, WAV, MP3, Ogg Vorbis, MPEG-1, MPEG-2, and MPEG-4. Az álló kép export gdk-pixbuf-et használ, tehát támogat BMG, GIF, JPEG, PNG, PPM, SVG, Targa, TIFF, és XPM formátumokat. MP3 támogatáshoz lame kell. Ogg Vorbis-hez pedig oggenc. MPEG-1 és MPEG-2-hez mjpegtools vagy ffmpeg. MPEG-4 csakis ffmpeg-get használ.

dukaa küldte be h, 2007-10-22 09:54 időpontban

Permalink

A következő tapasztaltaim voltak vele: a windows alatt avi-ként beolvasott felvételeket nem tudja értelmezni. Utánaolvastam és azt találtam, hogy a Kino-nak van egy saját avi-tömőrítő algoritmusa (magyarosabban kodeke), és mást nem ismer. Ez viszont nem az, amit a windows átalában használ (a windowsban többféle algoritmus is fut, de egyik sem ez). Ennélfogva a Kino-ban avi-ként elmentett felvételek sem lesznek windows alatt lejátszhatók - bár ez űgyben lehet győzködni a windowst (lehet telepíteni neki ilyen kodeket). Tapasztalataim rögös útja itt véget is ért.

Ha esetleg valakinek sikerült szerezni olyan kiterjesztést, vagy akármit, aminek segítségével lehet windows-ban elmentett avi-t exportálni a Kino-ba, írjon!

Sok sikert!

(Ubuntu 7.10, Kino 1.1.0)