Virtualbox vdi átméretezés (windows host, linux guest using LVM and xfs)

kecsi küldte be k, 2015-10-27 10:28 időpontban

Amikor a virtualbox particionkon elfogy a hely gondolkodhatunk, hogy megnagyobbitjuk vagy beadunk egy ujabb particiót. Én a komplikáltabb nagyobbítást választottam:
(ha nem gond angolul hagyom a procedura lépéseit, valószínűleg így is érthetőek mindenki számára aki ilyesmivel dolgozik.)

- Shutdown guest
- Resize dvi using vboxmanage to 86G
VBoxManage modifyhd c:\VirtualBoxVMs\my_OL7.1\my_OL7.1-01.vdi --resize 88064
- start up guest
- umount /u01
- delete and recreate partition
fdisk /dev/sda
delete sda2, recreate with new size, keep/change type 8e
- reboot guest to make partition table changes live
- umount /u01
- pvresize /dev/sda2
- lvresize -l +100%FREE /dev/mapper/ol-home
- mount /u01
- xfs_growfs /dev/mapper/ol-home

Gorbe54 küldte be v, 2017-11-12 00:52 időpontban

Permalink

Azzal kezdeném, most kezdeném újra a Linuxot használni. Azért újra, mert szinte az ős időkben használtam, ám a munkám miatt kénytelen voltam áttérni a Windowsra. Sajnos egy komoly baleset miatt erősen mozgáskorlátozott lettem s az már említenem sem kell, miért akarok visszaállni a Linuxra!
Nos róla talán elég ennyi is, illetve csupán csak annyi, hogy nehezebben tanulok, mint annak idején s így legalább a kezdetekben lenne szükségem az internet használatára és mivel a gépem ugyan nem túl modern, ám a fellelhető verziók legtöbbjéhez tökéletesen megfelel, csupán az a gondom, hogy a WiFi-s A hozzáférésem és sajnos még nagyon soká jár le a "hűség idő", így kénytelen vagyok ezt használni, megfelelő rútert, meg sajnos nem vagyok képes megvenni, ehez a probléma megoldásához kérnék segítséget, hogyan tudom installálni a TP-LINK vevőegységem a TL-WN72N Draivert használja win alatt!
Amennyiben tud valaki segíteni, egy részletes leírás "útmutatő" alapján, be tudom írni a megadott helyekre a megadott paramétereket! Ugyan elég ídősvagyok már de azért, szép lassan megtanulom újra amit szükséges, de az iternet hozzáférésemre feltétlen szükségem van, mer, mindent auon kell intéznem, a korlátozottságom miat, nagyo nehezen tudok közlekedni, ügyeket intézni stb.!