IBM Lotus Symphony

kecsi küldte be p, 2009-03-20 09:38 időpontban

Egy újabb szoftver nevét kell megtanuljuk... Az IBM Lotus Symphony is egy szabad forráskódú irodai programcsomag. Letölthető többek közt linuxra (Suse, Redhat, Ubuntu) kész bináris csomag formában. Szövegszerkesztő, táblázat kezelő és prezentáció készítő szoftvert kapunk a csomagban.

Mac küldte be p, 2009-03-20 13:44 időpontban

Permalink

Már egy ideje létezik :-( (bocs)
Egyébként ha valakit érdekel, amit érdemes tudni még róla: OpenOffice-ra épül. Sajnos a felületet átszabták, mint a képen is látszik,bár ez az oldalsávos megoldás lehet hogy nem rossz a mai wild-os monitoroknál, ahol van szélességben hely.

Egyébként a 8-as Notes része, csak ott teljesen integrálva van a Notes felületébe.
Ha valaki keresztplatformos teljes irodai rendszert akar, akkor tudom ajánlani: levelező, naptár, tennivaló, feljegyzés és komplett office programcsomag egyben. Különösen használható mobil munkavégzés során, mivel a Notes prímán tud szinkronizálni oda-vissza.

Nagy hátránya, hogy a memóriát rendesen zabálja (tekintve, hogy Eclipse-re épül).

Ja és ugyebár keresztplatformos egy az egyben.

Az IBM-tól ingyen rendelhető demo DVD, amely tartalmazza mind a Linux, mind a Windows alkalmazásokat is. Egy próbát szvsz. megér!

Mac küldte be szo, 2009-03-21 16:04 időpontban

Válasz kecsi üzenetére

Permalink

Félreérted! Nem mondtam, hogy ingyenessé tették! Kb. 30 rugóba kerül jogtisztán. Mondjuk összehasonlítva egy MS Office-al, bőven megéri egy átlag felhasználónak (amennyiben meg tud alkudni a Notes felületével, az MS programokhoz képest).

Mondjuk a másik oldalról meg: még 6-7-es Notes alá fejlesztettem, meg 6-os Domino szervert adminisztráltam, hát szerencsére mostanában csak rémálmaiban jön elő!