X

Xwindow témakör

Szintvonalak OsmAnd térképre

szimszon küldte be cs, 2011-09-29 14:34 időpontban

Sziasztok!

Az elmúlt napokban faragtam kicsit az OsmAnd-os kimenetet (volt amikor nem sikerült a generálás, ezért elnézést). De most sikerült elérni, hogy a turistautak jelzései, ha csak betűkkel is (G+ stb...), de minden útvonalon megjelennek. Valamint futottam még egy kört a szintvonalas problémával, egész jó eredménnyel.

Fontmatrix

kecsi küldte be k, 2009-08-04 15:24 időpontban

Beleakadtam egy betű menedzser alkalmazásba: Fontmatrix Lehet vele gyorsan keresni, címkézni és hasonló kényelmes szolgáltatásokat ad a szoftver. Debian, RPM csomag formában telepíthető a legtöbb disztibúcióban...

Kép megjelenítése könyvtár ikonként nautilus alatt.

kecsi küldte be v, 2009-02-01 14:28 időpontban

Az előző mozi állomány ikon témához nagyon hasonlóan arról is találtam egy ubuntu fórum témát, hogy hogyan lehet GNOME nautilus könyvtárak ikonját lecserélni a benne megtalálható megadott nevű képre. Ugye a lekézenfekvőbb haszna a dolognak pl mp3 albumok könyvtáraihoz cd borító képek ikonoként való hozzárendelése...

GNU Xnee

kecsi küldte be sze, 2008-12-10 22:06 időpontban

GNU Xnee programcsalád képes felvenni, újra végirehajtani, megismételni a felvett X11 műveleteket. Csaknem ahogy egy robot megismételné a megtanított feladatot.
Mire jó ez?
- temészetesen automatikus tesztelésre
- demonstrációra
stb.

Skype beszélgetés rögzítő

kecsi küldte be p, 2008-11-14 16:29 időpontban

Skype Call Recorder egy nyílt forráskódú eszköz ami lehetővé teszi, hogy felvételeket készítsünk a skype beszélgetéseinkről linux alatt.
Jelenlegi szolgáltatásai:

  • felvétel MP3, Ogg Vorbis vagy WAV formátumban
  • Automatikus és kézi felvétel
  • automatikus felvétel beállitása hívó alapján
  • felvétel stereo felosztás
  • nyílt forráskód, GNU GPL licenc

Ubuntu, debian, rpm csomagok elérhetőek...