Firefox

A kedvenc böngészőnkről.

Védett módban futtatott Firefox

szimszon küldte be sze, 2015-04-08 21:04 időpontban

Régóta szerettem volna valamit amivel kicsit biztonságosabbnak érezhetem a bankolást, annál mintha a mindenféle kiterjesztéssel telepakolt Firefoxot használnám amivel egyébként minden mást is böngészek a világhálón.

Valahogy a Qubes OS, bár az elgondolás nem rossz, a túl sok erőforrás igény és nehézkes kezelés miatt sose volt igazán vonzó.

Aztán jött a Docker láz, és volt mindenféle firefox konténer ami közül lehet választani. Nekem a chrisdaish féle tetszett meg, Ubuntu alapokon. Úgyhogy az Ő munkáját vettem alapul az ötlet megvalósításához.

Firefox TABok csoportosítása, menedzselése látványosan a 4-es BETAban

kecsi küldte be cs, 2010-08-19 16:41 időpontban

Ma letöltöttem a FF 4 Beta 4 előzetesét ami hivatalosan holnap kerül kiadásra ha minden jól sikerül. (A Beta 3-mal problémáim voltak...)
Egy új szolgáltatásra lettem figyelmes. Talán benn marad a 04-es betában a már korábban reklámozott TABok csoportosítása szolgáltatás a "Tab Candy".

Firefox SQLite adatbázis optimalizálás

szimszon küldte be szo, 2010-06-12 13:16 időpontban

Egyszer régen bukkantam a cikkre - sajnos most nem emlékszem a forrásra -, ami alapján telepítettem az [http://code.google.com/p/sqlite-manager/ SQLite Manager]t. Hogy mire is jó ez?

Nyissuk meg egyenként a Firefox profilban (.mozilla/firefox/..../):
* places.sqlite
* urlclassifier3.sqlite
* illetve minden nagyobb fájlt...

Firefox használat vim parancsokkal; vimperator

kecsi küldte be k, 2009-02-17 15:02 időpontban

Elöljáróban le szeretném szögezni a vimperator firefox kiegészítő szigorúan csak kocka vim rajongóknak való. :D Mivel tűzróka böngészőnk úgy fog viselkedni mint a vim szövegszerkesztőnk. Hasonló billentyűkkel képesek leszünk irányítani (akár egér nélkül is) módbeli különbségekkel (gondoljunk csak a parancs és szerkesztés mód beli különbségekre) ... szóval aki még böngészés közben is szövegszerkeszőben szeretné érezni magát ne habozzon kipróbálni.

Firefox Smart Keywords

kecsi küldte be sze, 2008-06-04 15:51 időpontban
A legtöbb firefox felhasználó tud a könyvjelzőkhöz hozzáadható gyorsítókról pl. slashdot1 azaz ha csak a gyorsítónak beállított /. -ot irjuk a címsorba akkor is a slashdot.org-ra navigálunk mivel a böngészőnk lecseréli a címsorban szereplő gyorsítót így: slashdot2

Alapértelmezett FF beviteli mezők, gombok szépítése.

kecsi küldte be h, 2007-03-05 09:55 időpontban

hup-on találtam egy feljegyzésre méltó FF hekkelés blogot: Firefox gombok újratöltve cím alatt. A trükk mindössze annyi, hogy az alap CSS desinghoz hozzáad pár apró szépítést és pofás "flat" stílúsú gombokat és beviteli mezőket láthatunk ezáltal azon oldalakon is ahol ez nincs definiálva. A csatolmányt letöltve egyszerűen telepíthető a csomag a firefox res könyvtárába kitömörítve majd a [geshifilter-code]cat forms-extra.css >> forms.css[/geshifilter-code] form definíció kiegészítéssel végül FF újra indátással már kész is. :)