Firefox

A kedvenc böngészőnkről.
szimszon képe

Védett módban futtatott Firefox

Régóta szerettem volna valamit amivel kicsit biztonságosabbnak érezhetem a bankolást, annál mintha a mindenféle kiterjesztéssel telepakolt Firefoxot használnám amivel egyébként minden mást is böngészek a világhálón.

Valahogy a Qubes OS, bár az elgondolás nem rossz, a túl sok erőforrás igény és nehézkes kezelés miatt sose volt igazán vonzó.

Aztán jött a Docker láz, és volt mindenféle firefox konténer ami közül lehet választani. Nekem a chrisdaish féle tetszett meg, Ubuntu alapokon. Úgyhogy az Ő munkáját vettem alapul az ötlet megvalósításához.

Firefox frissítés után nem működő bővítmények

Feltetted a legfrissebb Firefoxot, de a bővítményeid (extensions) nem kompatibilisek vele?

Firefox TABok csoportosítása, menedzselése látványosan a 4-es BETAban

Ma letöltöttem a FF 4 Beta 4 előzetesét ami hivatalosan holnap kerül kiadásra ha minden jól sikerül. (A Beta 3-mal problémáim voltak...)
Egy új szolgáltatásra lettem figyelmes. Talán benn marad a 04-es betában a már korábban reklámozott TABok csoportosítása szolgáltatás a "Tab Candy".

szimszon képe

Firefox SQLite adatbázis optimalizálás

Egyszer régen bukkantam a cikkre - sajnos most nem emlékszem a forrásra -, ami alapján telepítettem az [http://code.google.com/p/sqlite-manager/ SQLite Manager]t. Hogy mire is jó ez?

Nyissuk meg egyenként a Firefox profilban (.mozilla/firefox/..../):
* places.sqlite
* urlclassifier3.sqlite
* illetve minden nagyobb fájlt...

Firefox használat vim parancsokkal; vimperator

Elöljáróban le szeretném szögezni a vimperator firefox kiegészítő szigorúan csak kocka vim rajongóknak való. Hahahahah! Mivel tűzróka böngészőnk úgy fog viselkedni mint a vim szövegszerkesztőnk. Hasonló billentyűkkel képesek leszünk irányítani (akár egér nélkül is) módbeli különbségekkel (gondoljunk csak a parancs és szerkesztés mód beli különbségekre) ... szóval aki még böngészés közben is szövegszerkeszőben szeretné érezni magát ne habozzon kipróbálni.

Könyvjelző szinkronizálás saját szerverre Firefox 3-as verzióval; syncplaces

"Bookmark sort and sync" vagy "Google browser sync" és hasonló könyvjelző szinkronizálást szolgáltató kiegészítőket Firefox 2 használata köben könnyű volt megszokni és nehéz volt tőlük megválni mikor jött a Firefox 3. De most végre elkészült egy helyettesítő kiegészítő a syncplaces. A mozilla letöltési oldal még nem teljesen tökéletes, de plugin működik teszteltem.

Firefox Smart Keywords

A legtöbb firefox felhasználó tud a könyvjelzőkhöz hozzáadható gyorsítókról pl.
slashdot1
azaz ha csak a gyorsítónak beállított /. -ot irjuk a címsorba akkor is a slashdot.org-ra navigálunk mivel a böngészőnk lecseréli a címsorban szereplő gyorsítót így:
slashdot2

szimszon képe

Swiftfox aggályok

A http://getswiftfox.org/ -ot bukkantam az alábbi szövegre:

(Tömören: nem bizonyítható, hogy a bináris terjesztés, azt és csak azt csinálja amit a készítő állít.)

Don't get Swiftfox!

Swiftfox is supposed to be a processor-optimized build of Firefox. It probably is exactly what it claims to be, but nobody can really be sure. Why? Because the author refuses to release all his changes to the Firefox code base. Furthermore, he refuses to allow redistribution of his binary builds.

szimszon képe

FireGPG Firefox kiterjesztés

Egyenlőre GMail támogatással.

FireGPG

Segítségével GnuPG-vel titkosított és, vagy aláírt levelet küldhetünk webmail-en keresztül.

Firefox kiterjesztés mentés kiterjesztés :) FEBE

FEBE segít egy a sokat piszkát firefox beállításaink gyors elmentésében. Igazából kicsit tovább is lép a mentésen azaz egy önálló és könnyűszerrel telepíthető kiterjesztés xpi-t készít az összes telepített kiterjesztésünkből és beállításunkból. Ezek után már nem gond a mentés és szállítás. Hahahahah!

Megjelent Firefox 3 Alpha 3

ff3a3
Megérkezett a 3-as alfa verzió, ez még persze erősen fejlesztési verzió, de tesztelgetni már lehet.

  Néhány újdonság:
 • animált PNG támogatás
 • kezdeti offline web oldal támogatás
 • oldal átirányítás(redirect) és újratöltési(reload) figyelmeztetési lehetőség bekapcsolható
 • Render motor fejlesztés

Google Browser Sync FF kiegészítő

Google Browser Sync egy Firefox kiegészítő ami folyamatosan szinkronizálja a böngésző beállításainkat – beleértve könyvjelzőket, látogatott oldalak történetét, állandó sütiket, elmentett jelszavakat – mikor egyik PC elől egy másik elé ülünk. Valamint még a megnyitott tabok-munkamenetek is elmenthetőek és visszaállíthatóak egyik gépről a másikra költözve. Talán ez már több is, mint amire szükésge lehet egy böngészgetőnek...

Alapértelmezett FF beviteli mezők, gombok szépítése.

hup-on találtam egy feljegyzésre méltó FF hekkelés blogot: Firefox gombok újratöltve cím alatt. A trükk mindössze annyi, hogy az alap CSS desinghoz hozzáad pár apró szépítést és pofás "flat" stílúsú gombokat és beviteli mezőket láthatunk ezáltal azon oldalakon is ahol ez nincs definiálva. A csatolmányt letöltve egyszerűen telepíthető a csomag a firefox res könyvtárába kitömörítve majd a cat forms-extra.css >> forms.css form definíció kiegészítéssel végül FF újra indátással már kész is. Vigyor

Firefox2 - Bon Echo Beta 2 a jövő héten?

Ha hihetünk a firefox2 wiki oldalnak és ha sikerül a tervekben szereplő dátumokat tartani akkor holnap-holnapután kód fagyasztás vár FF2 betára és jövő héten várható a második kiadás.

  Egyszerüség kedvéért felsorolnám a dátumokat itt is:
 • Firefox 2.0 Beta 2 - Auguszt 15
 • Firefox 2.0 RC1 - Szeptember 1
 • Firefox 2.0 RC2 - Szeptember 8
 • Firefox 2.0 RC3 - Szeptember 15
 • Firefox 2.0 Végleges - Szeptember 26

Mozilla Thunderbird 2.0a előzetes

NewsForge-on van egy jó cikk a frissen megjelent Thunderbird 2.0a előzetesről.

  Érdekes újdonságokat tartogat az új levelező kliens pl. :
 • cimke rendszer váltja fel az eddigi feliratos levél megjelölési lehetőséget. saját magunk definiálhatjuk a cimkéket és többet is akaszthatunk egy levélre a jövőben.
 • a levelek fa struktúrájának megjelenítésében extra szűrőket használhatunk: csak olvasatlan levelet tartalmazó könyvtárak, kedvenc könyvtárak avagy a legutóbb használt könyvtárakat jelenítse csak meg.
szimszon képe

FireFox kiterjesztések globális telepítése

Ahhoz, hogy minden felhasználó használni tudja a firefox böngésző egyes kiterjesztéseit - egyéni telepítés nélkül, ahhoz rendszerszinten kell az adminisztrátornak telepíteni azokat az alábbi módon:
(miután maga a böngésző telepítve lett)


./firefox -install-global-extension /teljes/elérési/út/kiterjesztés.xpi

Viszont ilyenkor a kiterjesztés.xpi nem lehet telepítve egyik felhasználónál sem!

Tartalom átvétel